Cogmed werkgeheugen training

Een wetenschappelijk bewezen methode  

Het doel

Met enige regelmaat zien we cliënten met problemen in het werkgeheugen – een systeem dat informatie kort opslaat en bewerkt. In het dagelijks leven gebruiken we ons werkgeheugen bijvoorbeeld bij het onthouden van instructies, het oplossen van problemen of het vast- en gericht houden van de concentratie. Indien er klachten bestaan op dit gebied, kan de Cogmed Werkgeheugen Training aan de coaching worden toegevoegd. Dit is een wetenschappelijk bewezen methode die door het trainen van het werkgeheugen, het concentratievermogen kan verbeteren. Toevoeging van dit onderdeel aan het coachingstraject leidt tot een aantoonbare verbetering van het cognitief functioneren.

De werkwijze

De Cogmed Werkgeheugen Training, welke volledig geïntegreerd is in het gehele coachingstraject, duurt minimaal vijf weken en maximaal dertien weken. Gedurende deze periode voert de cliënt zelfstandig drie tot vijf dagen per week, 20 tot 50 minuten per dag, mentale oefeningen achter de computer uit.

Indien gewenst (en met toestemming van de cliënt) is een nabespreking met de opdrachtgever mogelijk aan het eind van het traject, in de vorm van een persoonlijk driegesprek.

De uitvoering

De coaching en het Cogmed trainingsprogramma wordt uitgevoerd door een psycholoog met ervaring in coaching en met een certificering als Cogmed Coach. Het trainingsprogramma wordt thuis op de computer uitgevoerd aan de hand van een softwareprogramma.

Meer informatie:
Per e-mail: secretariaat@apa.nl
Telefonisch: 073-6156380
Direct aanmelden via het Aanmeldformulier

Contactgegevens

Buitenhaven 13a
5211 TP ‘s-Hertogenbosch

E secretariaat@apa.nl
T (073) 615 63 80

Neem contact op >>

Online aanmelden

Wilt u een cliënt of medewerker aanmelden? Vul ons online aanmeldformulier in.

Direct online aanmelden >>

Contactgegevens

Buitenhaven 13a
5211 TP ‘s-Hertogenbosch

E secretariaat@apa.nl
T (073) 615 63 80

Over APA

Onze kernactiviteiten bestaan uit arbeidspsychologisch onderzoek, neuropsychologisch onderzoek, loopbaanadvies en coaching.